• Persoanele care vor primi această pastilă trebuie să aibă peste 12 ani și să prezinte un risc de îmbolnăvire gravă.
  • Pilula concepută de Pfizer are o eficacitate de 90%, potrivit studiilor.
  • Până în ianuarie, SUA primesc 265.000 de astfel de pilule.

Statele Unite ale Americii au autorizat miercuri pastila antivirală COVID-19 de la Pfizer Inc. pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani care prezintă risc de îmbolnăvire gravă. Acesta este primul tratament oral și la domiciliu, fiind și un nou instrument împotriva variantei Omicron, care se răspândește rapid.

Pastila antivirală a Pfizer, Paxlovid, a avut o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat de îmbolnăvire severă, conform datelor din studiul clinic al companiei. Datele recente de laborator sugerează că medicamentul își păstrează eficacitatea împotriva Omicron, a precizat Pfize.

De asemenea, compania Pfizer și-a majorat proiecțiile de producție pentru 2022 la 120 de milioane de cure de tratament, de la 80 de milioane, declarând că este gata să înceapă livrarea imediată în Statele Unite ale Americii. Regimul de două medicamente al tratamentului include un nou medicament și un al doilea antiviral mai vechi numit Ritonavir.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Guvernul american va avea la dispoziție 265.000 de cure de tratament până în ianuarie, iar aprovizionarea va crește în lunile următoare, a declarat Jeff Zients, coordonatorul de la Casa Albă, în cadrul unei ședințe de informare. Guvernul se așteaptă să primească cele 10 milioane pe care le-a comandat în termen de șase luni.

„Aprobarea Paxlovid este o etapă importantă care marchează un alt pas spre a face din COVID-19 o infecție mult mai ușor de gestionat”, a declarat Amesh Adalja, cercetător principal la Institutul Johns Hopkins pentru Securitate Sanitară.

„Cu toate acestea, există două probleme cheie care rămân: Acesta va fi rar în următoarele săptămâni și utilizarea sa optimă necesită un diagnostic rapid, ceea ce poate fi dificil cu problemele continue de testare care ne afectează”, a adăugat Adalja. Pfizer a declarat că are 180.000 de cure de tratament pregătite pentru a fi livrate în acest an. Contractul guvernului american pentru 10 milioane de cure de medicament are un preț de 530 de dolari pe curs.