• Fostul președinte american și-a anunțat deja candidatura pentru 2024.
  • Trump a avertizat că viitoarele alegeri sunt singura șansă a Americii „de a salva țara”, în cadrul unui miting în Carolina de Sud.
  • Donald Trump, sau altcineva… Candidatul ales de tabăra republicană la finalul acestor primare îl va înfrunta pe cel desemnat de Partidul Democrat în noiembrie 2024.

Fostul președinte a organizat sâmbătă două mitinguri în cadrul candidaturii sale pentru alegerile prezidențiale din 2024 și a declarat că este mai hotărât acum decât oricând” potrivit Le Figaro.

Donald Trump a avertizat sâmbătă că viitoarele alegeri sunt singura șansă a Americii „de a salva țara”, în cadrul unui miting în Carolina de Sud, după statul-cheie New Hampshire, sperând astfel să își impulsioneze candidatura la Casa Albă.

Alegerile din 2024 sunt singura noastră șansă de a ne salva țara și avem nevoie de un lider care să fie pregătit să facă acest lucru din prima zi” , le-a spus Donald Trump celor mai loiali aliați politici ai săi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, a abordat subiectele sale preferate, criticând o teorie critică a rasei sau ideologia de gen despre care spune că este predată în armată.

La două luni și jumătate de la intrarea în cursa pentru alegerile din 2024, fostul președinte american a părăsit saloanele aurite ale reședinței sale din Florida pentru vizite care nu sunt întâmplătoare.

Aceste două state vor fi printre primele care își vor organiza alegerile primare republicane la începutul anului 2024. O victorie i-ar garanta lui Donald Trump un impuls prețios – și necesar – pentru viitor.

Avem nevoie de un lider care să fie dispus să se confrunte cu forțele care ne devastează țara „, a declarat el în fața a sute de persoane din Salem, un orășel din New Hampshire, unde Partidul Republican își desfășoară convenția anuală.

Mai hotărât ca niciodată”

Sâmbăta aceasta, Donald Trump a jucat partitura sa obișnuită, repetând că alegerile din 2020 i-au fost furate și afectându-și rivalii cu porecle disprețuitoare. De asemenea, el și-a prezentat bilanțul său în materie de siguranță publică și imigrație, promițând să salveze țara de la distrugerea de către un establishment politic corupt, radical și egoist” .

Sunt mai furios acum și mai hotărât astăzi decât am fost vreodată”, a spus el.

Scandaluri și concurenți

Pentru că, dacă oficial, fostul președinte este singurul candidat republican declarat, mai mulți pretendenți din acest stat par de asemenea pregătiți să se lanseze. Începând cu fostul său guvernator, Nikki Haley, care a promis susținătorilor săi un anunț foarte curând. De asemenea, Donald Trump a văzut cum mai mulți dintre principalii săi apropiați au anunțat public că nu îi vor susține candidatura în 2024, în favoarea lui Ron DeSantis – guvernatorul Floridei și stea în ascensiune a partidului, care de asemenea nu s-a înscris oficial în cursă. Este o bătaie de cap politică de care fostul președinte, deja înconjurat de o multitudine de anchete, s-ar fi putut lipsi.

În decembrie, o comisie a Congresului care a investigat responsabilitatea republicanului pentru atacul asupra Congresului american de către susținătorii săi a recomandat ca acesta să fie urmărit penal. Un judecător din Georgia a promis, de asemenea, o decizie iminentă” în ceea ce privește activitatea sa de lobby politic în acest stat. Aceștia sunt procurori radicali de extremă-stânga care sunt oameni absolut oribili” , a asigurat Trump.

În pofida acestor eșecuri, atenție să nu-l îngropați prea repede pe Donald Trump, repetă susținătorii săi. Tribunul, a cărui cădere a fost anunțată de o mie de ori, a supraviețuit până acum tuturor scandalurilor. De asemenea, el ar putea beneficia foarte mult de viitoarea ridicare a suspendării conturilor sale de Facebook și Instagram, găsind acolo un megafon de proporții.

Biden 2024?

Donald Trump, sau altcineva… Candidatul ales de tabăra republicană la finalul acestor primare îl va înfrunta pe cel desemnat de Partidul Democrat în noiembrie 2024.

Președintele Joe Biden a declarat până acum că intenționează să candideze din nou” și a promis că își va face publică decizia la începutul acestui an. Arhitectura posibilei sale candidaturi începe, de asemenea, să prindă contur.

Experții politici preconizează un posibil anunț după discursul său despre Starea Uniunii, tradiționalul discurs politic al președinților în fața parlamentarilor – programat pentru 7 februarie.