Statele Unite retrag de pe piață țigările electronice Juul

țigări electronice Sursa foto: Profimedia
  • Statele Unite au decis să retragă de pe piață în service țigările electronice Juul, atât vapurile, cât și capsulele.
  • Compania, deținută de Altria, proprietarul Marlboro, a avut un succes uriaș pe piață, în special în rândul adolescenților.
  • Acesta a fost prezentat ca fiind iPhone-ul vaperilor datorită designului și tehnologiei sale.

Statele Unite au decis să retragă de pe piață în service țigările electronice Juul, atât vapurile, cât și capsulele. Compania, deținută de Altria, proprietarul Marlboro, a avut un succes uriaș pe piață, în special în rândul adolescenților, informează El Pais.

Acesta a fost prezentat ca fiind iPhone-ul vaperilor datorită designului și tehnologiei sale. În urmă cu trei ani, era în declin din cauza crizei din sector, când au început să apară la orizont nori de reglementare din cauza dependenței tot mai mari a tinerilor de vaping.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat joi că a emis ordine de interzicere a comercializării pentru toate produsele Juul Labs comercializate în prezent în țară: dispozitivul Juul și capsulele cu aromă de tutun și mentol Virginia cu concentrații de nicotină de 5,0% și 3,0%. Compania trebuie să înceteze vânzarea și distribuirea acestor produse și să le retragă pe cele aflate în prezent pe piață. Compania intenționează să facă apel la această decizie.

FDA încearcă să îi liniștească pe consumatori cu mesajul că nu a primit date clinice care să sugereze un pericol imediat asociat cu dispozitivul sau cu capsulele interzise la vânzare. Cu toate acestea, nu există, de asemenea, dovezi suficiente pentru a evalua potențialele riscuri toxicologice și nu există nicio modalitate de a cunoaște potențialele efecte nocive ale utilizării capsulelor de la alte părți terțe cu dispozitivul Juul sau ale utilizării capsulelor Juul cu un alt dispozitiv.

Aceste ordine de retragere vizează doar distribuția comercială, importul și vânzarea cu amănuntul a acestor produse și nu restricționează posesia sau utilizarea de către consumatorii individuali: FDA nu poate și nu va impune posesia sau utilizarea de către consumatorii individuali a produselor Juul sau a oricărui alt produs din tutun.

„În special, unele dintre rezultatele studiilor companiei au ridicat îngrijorări din cauza datelor insuficiente și a conflictelor existente (…) care nu au fost abordate în mod adecvat și care au împiedicat FDA să finalizeze o evaluare completă a riscului toxicologic al produselor”, a precizat agenția în comunicatul său.