Statele Unite sunt clare: Putin a pierdut deja războiul din Ucraina

Vladimir Putin a pierdut” deja războiul din Ucraina și a plătit un preț uriaș pe câmpul de luptă”, potrivit unui general american de rang înalt. Președintele Statului Major Întrunit, generalul Mark Milley, a recunoscut marți, în timpul unei conferințe de presă, că Putin a crezut că poate învinge rapid Ucraina, că poate rupe alianța NATO și că poate acționa cu impunitate”. S-a înșelat”, a relatat The Mirror.

Cel mai înalt general american a criticat dur Moscova pentru că a lansat un atac ilegal și neprovocat asupra Ucrainei, care a făcut ca Rusia să plătească un preț uriaș pe câmpul de luptă”. La împlinirea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, el a dezvăluit că Rusia este acum un un stat paria”.

Rusia este acum un stat paria global, iar lumea continuă să fie inspirată de curajul și rezistența ucrainenilor. Pe scurt, Rusia a pierdut: a pierdut din punct de vedere strategic, operațional și tactic”, a adăugat Milley.

Comentariile vin după ce șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, amiralul Sir Tony Radaki, a recunoscut în decembrie că Rusia pierde” și că lumea liberă câștigă”. După ce Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, se aștepta să cucerească Kievul în câteva zile, dar forțele rusești au eșuat, deoarece trupele ucrainene au contraatacat și au opus mai multă rezistență decât anticipase Kremlinul. Cu ajutorul armelor furnizate de Occident, Ucraina a reușit să încerce să își apere teritoriul.

Exit mobile version