• Statele Unite vor suplimenta efectivele militare din Germania
  • „Aceste trupe vor consolida capacităţile militare pentru descurajare şi apărare în Europa”, spune secretarul american al Apărării
  • Administraţia Joseph Biden a suspendat planurile fostului preşedinte american Donald Trump de retragere din Germania a 12.000 dintre cei 35.000 de militari americani

Statele Unite vor trimite 500 de militari suplimentari în Germania, a anunţat, marţi, în cursul vizitei la Berlin, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, conform site-ului Tagesschau.de.

Cei 500 de militari americani suplimentari vor fi detaşaţi în toamnă în Germania, urmând să fie staţionaţi într-o bază militară din Wiesbaden, în apropierea oraşului Frankfurt.

„Aceste trupe vor consolida capacităţile militare pentru descurajare şi apărare în Europa”, a declarat Lloyd Austin, în cursul întrevederii cu ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Militarii trimişi în Germania au rolul de a preveni conflictele şi, „în caz de necesitate, de a lupta şi a câştiga”, a subliniat şeful Pentagonului.

Decizia are rolul de a consolida şi capabilităţile militare cibernetice şi de război electronic din Europa, a explicat Lloyd Austin.

Administraţia Joseph Biden a suspendat planurile fostului preşedinte american Donald Trump de retragere din Germania a 12.000 dintre cei 35.000 de militari americani.

Annegret Kramp-Karrenbauer a salutat decizia Washingtonului de suplimentare a efectivelor militare din Germania. „Este un semnal foarte puternic privind solidaritatea bilaterală”, a afirmat ministrul german al Apărării.

Decizia SUA de suplimentare a efectivelor militare din Germania intervine în contextul amplificării tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. Administraţia Joseph Biden a anunţat că susţine „suveranitatea Ucrainei”.