• Secretarul de Stat american a organizat o reuniune cu oficialii din Israel.
  • Statele Unite vor stimula dezvoltarea relațiilor Israelului cu alte țări din Orientul Mijlociu.
  • Israelul a normalizat deja relațiile cu Sudanul și cu Marocul.

Statele Unite vor să încurajeze mai multe state arabe să normalizeze legăturile cu Israelul, a afirmat vineri secretarul de Stat american, Antony Blinken, la un an de la semnarea Acordurilor Abraham, informează agenția Reuters.

Antony Blinken a organizat vineri o reuniune prin videoconferință cu oficiali de rang înalt din Israel, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Maroc.

„Actuala Administrație SUA va continua să construiască relații pe baza eforturilor încununate de succes ale fostei Administrații, în scopul avansării normalizării relațiilor”, a declarat Antony Blinken.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Statele Unite vor stimula dezvoltarea relațiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite, cu Bahrainul şi Marocul, precum şi cu Sudanul. În plus, Washingtonul vrea să faciliteze aprofundarea relațiilor Israelului cu Egiptul şi cu Iordania. „Vrem să lărgim cercul diplomației pașnice”, a afirmat Antony Blinken.

„Clubul Acordurilor Abraham le este deschis tuturor membrilor”, a notat, la rândul său, ministrul israelian de Externe, Yair Lapid.

Acordurile Abraham, prin care Israelul a normalizat relațiile cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrainul, au fost semnate în septembrie 2020, la Casa Albă. În octombrie 2020, Israelul a normalizat relațiile cu Sudanul, iar în decembrie 2020, cu Marocul, în contextul eforturilor diplomatice făcute de fosta Administrație Donald Trump.