Statistică sumbră: În România mor din cauza COVID de 68 de ori mai mulți oameni decât în Portugalia și de 50 de ori mai mulți decât în Danemarca

Mediafax Foto
  • Media deceselor este de aproape 68 de ori mai mare în România decât în Portugalia, care are o acoperire vaccinală de peste 90%.
  • Acestea sunt diferenţele dintre ţări cu rată mare de acoperire vaccinală şi cele cu rată mică de acoperire vaccinală, este concluzia lui Gheorghiţă.
  • Media deceselor în cazul pacienţilor COVID în România este mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia, potrivit calculelor făcute în ultimele şapte zile.

Media deceselor în cazul pacienţilor COVID în România este mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia, potrivit calculelor făcute în ultimele şapte zile.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că media deceselor pe ultimele şapte zile la 1 milion de locuitori în România este de 50 de ori mai mare decât în Danemarca care are o rată de acoperire vaccinală de peste 80%.

De asemenea, media deceselor este de aproape 68 de ori mai mare în România decât în Portugalia care are o acoperire vaccinală de peste 90%.

Acestea sunt diferenţele dintre ţări cu rată mare de acoperire vaccinală şi cele cu rată mică de acoperire vaccinală, este concluzia lui Gheorghiţă.