• Statul român a plătit televiziunile să difuzeze campania de informare despre pandemie
  • 82 milioane de lei au fost cheltuite în patru luni
  • Campania a început la 100-200 de cazuri pe zi, în iunie 2020
  • Bilanțul infectărilor e de 10 ori mai mare în această perioadă

Numărătoarea cazurilor noi de coronavirus are o regulă: bilanțul de luni se dublează în următoarele zile, pentru că în weekend se fac mai puține teste. România numără peste 3.240 de cazuri noi și 130 de decese, în ultimele 24 de ore. Sâmbătă și duminică s-au făcut puțin peste 11.000 de teste, așa că raportul de azi nu ne surprinde.

În campania asta Guvernul a băgat 82 de milioane de lei, bani din care au fost plătite televizunile să difuzeze mesaje de informare din iunie până în septembrie. Campania a început când erau în jur de 100 de cazuri noi pe zi și a fost atât de eficientă încât România a depășit, vinerea trecută, pragul de 10.000.

Coronavirusul a îmbolnăvit 50 de milioane de oameni la nivel mondial

Luna octombrie a venit cu cel mai grav bilanț pentru lumea întreagă. Sunt peste 50 de milioane de cazuri la nivel global, iar un sfert dintre ele au fost raportate doar în ultimele 30 de zile. Marea Britanie anunță că începe programul de vaccinare națională, în trei săptămâni. Primii la rând sunt medicii. Rușii distribuie și ei vaccinul Sputnik V în spitale, iar din decembrie vor începe administrarea serului în masă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE