• În 2020, în Washington, au murit mai mulți oameni din cauza supradozelor de droguri decât în oricare alt an din ultimul deceniu
  • Izolarea socială și pierderea rutinei cotidiene din cauza pandemiei de COVID i-a făcut pe mulți să caute mai des refugiu în consumul de droguri
  • Supradozele letale de droguri au crescut cu peste 30% față de 2019, o creștere de mai mult de două ori mai mare decât în oricare alt an din ultimii zece

Supradozele fatale de droguri au crescut cu peste 30% în 2020 în Washington, întrucât multe persoane au încercat să reducă tensiunea creată de izolare și de pierderea rutinei în timpul pandemiei prin abuzul de narcotice.

Potrivit datelor preliminare ale Departamentului de Sănătate din Washington, citate de cotidianul The Hill, în 2020 statul a raportat 1.649 de decese din cauza supradozelor, o creștere alarmantă față de 1.259 de decese, care au fost înregistrate în anul precedent.

Creșterea cu 30% din 2019 până în 2020 a fost de două ori mai mare decât în oricare alt an din ultimii zece.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Potrivit datelor, mai mulți locuitori din Washington au murit din cauza supradozelor de droguri în 2020 decât în oricare alt an din ultimul deceniu.

Impactul psihologic, social și economic al COVID-19 a dus la o creștere a consumului de droguri

Supradozele fatale cu opioide, de la analgezice pe bază de prescripție medicală până la heroină, fentanil și alte substanțe similare, au crescut și mai mult, cu aproape 40%, un procent de peste trei ori mai mare față de creșterile din ultimii 10 ani, conform statisticilor.

Statul a raportat că 1.140 de persoane au murit din cauza supradozelor de opioide în anul 2020, față de 827, în 2019.

Departamentul în cauză se așteaptă ca statisticile să fie și mai sumbre, deoarece cifrele actuale reflectă date preliminare.

„Impactul psihologic, social și economic al COVID-19 a dus la o creștere a consumului de droguri”, a declarat Kristen Maki, un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate american, potrivit The Seattle Times.

The Times a raportat că în 2020 „mult mai mulți oameni” au solicitat asistență pentru probleme legate de consumul de droguri și de alcool.

Această analiză se adaugă datelor preliminare de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, publicate luna trecută, prin care s-a constatat că numărul supradozelor de droguri din SUA a crescut în primele luni ale pandemiei.

Agenția a constatat că, între octombrie 2019 și septembrie 2020, peste 87.000 de americani au murit din cauza supradozelor de droguri, ceea ce a reprezentat o creștere de 29% față de perioada de 12 luni care se încheia în septembrie 2019.