• Danemarca este prima ţară din Europa care renunţă la vaccinul produs de AstraZeneca.
  • Aproximativ 150.000 de persoane care au primit prima doză de ser vor primi un alt vaccin la rapel, potrivit autorităţilor daneze.
  • Franţa, Germania sau Norvegia au suspendat temporar vaccinarea cu serul AstraZeneca.
  • Directorul Agenției Daneze a Medicamentului a leșinat în direct.

Cehia vrea să cumpere dozele de vaccin AstraZeneca deținute de Danemarca, după ce nordicii au anunțat că renunță la imunizarea oamenilor cu acest ser.

„Danemarca a anunțat că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. L-am instruit pe ambasadorul Republicii Cehe la Copenhaga să contacteze imediat autoritățile daneze și să anunțe interesul Republicii Cehe de a cumpăra toate vaccinurile AstraZeneca din Danemarca”, a scris ministrul ceh de Interne, Jan Hamacek, pe Twitter.

Danemarca este prima ţară din Europa care renunţă la vaccinul produs de AstraZeneca, după ce s-au înregistrat două cazuri de tromboză gravă, inclusiv un deces la persoanele imunizate cu AstraZeneca.

„În ciuda opiniilor autorităţii europene de reglementare şi ale OMS în favoarea utilizării acestui ser, campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate, Soren Brostrom.

Aproximativ 150.000 de persoane care au primit prima doză de ser vor primi un alt vaccin la rapel, potrivit autorităţilor daneze.

De la Copenhaga a venit imaginea zilei. Șefa Agenției Medicamentului a leșinat chiar în timpul conferinței în care anunța renunțarea la AstraZeneca.