• Parlamentarii din Texas au adoptat un proiect de lege care le-ar permite oamenilor să dețină pistoale fără permis.
  • Proiectul de lege le va permite oamenilor să dețină pistoale fără a le fi verificate antecedentele și fără a fi instruiți să le utilizeze.
  • Senatul republican din Texas a votat pentru eliminarea acestor restricții.

Parlamentarii statului Texas au adoptat un proiect de lege care le-ar permite oamenilor să dețină pistoale fără permis, fără a le fi verificate antecedentele și fără a fi instruiți să le utilizeze, potrivit BBC.

Decizia este surprinzătoare, deoarece, conform normelor actuale în vigoare, persoanele care dețin pistoale sunt obligați să aibă permis, să urmeze cursuri de instruire, iar antecedentele lor sunt verificate. De această dată, senatul republican din Texas a votat pentru eliminarea acestor restricții.

Guvernatorul Greg Abbott a promis că va parafa proiectul de lege

Guvernatorul Greg Abbott a primit acest proiect de lege și a promis că îl va semna, deși mai multe organizații s-au alarmat precizând că legea reprezintă un pericol public. În momentul de față, în Texas, puștile pot fi transportate în public fără permis.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Așadar, în urma acestui proiect de lege, care va fi adoptat, persoanele de peste 21 de ani vor avea dreptul să poarte un pistol, cu excepția cazului în care a suferit condamnări penale sau există restricții legale în acest sens. „Este simpla restaurare a dreptului constituțional al texanilor, în temeiul celui de-al Doilea Amendament, un drept al poporului de a deține și de a purta arme”, a declarat senatorul Charles Schwertner, republican, potrivit Texas Tribune.

„Dacă mă așez la restaurant lângă un domn sau o doamnă care alături o armă, vreau să știu că acea persoană este bine instruită să utilizeze acea armă”, a reacționat Beverly Powell, senator democrat.