Statul european în care vaccinul de la AstraZeneca ar putea fi administrat doar pe bază de semnătură

Studiile arată că vaccinul pentru COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca este sigur și eficient Sursa: Profimedia
  • Vaccinul de la AstraZeneca ar putea fi administrat doar pe bază de semnătură în Franța, pentru persoanele sub 55 de ani.
  • Măsura va intra în vigoare doar după ce autoritatea sanitară îşi dă acordul în acest sens.
  • În prezent, în Hexagon, rata de utilizare a vaccinului de la AstraZeneca este de 70-75%.

Vaccinul de la AstraZeneca ar putea fi administrat doar pe bază de semnătură, prin care doritorii își dau acordul în acest sens, în Franța, pentru persoanele sub 55 de ani. Însă, această măsură va fi valabilă doar după ce autoritatea sanitară îşi dă acordul în acest sens, în vederea creşterii ratei de utilizare a acestui vaccin, care este în prezent de 70-75%, conform Paris Match.

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății, a afirmat că Înalta Autoritate pentru Sănătate (Haute Autorité de Santé) trebuie să se pronunţe asupra extinderii administrării acestui vaccin, rezervat doar celor peste 55 de ani, şi persoanelor sub această vârstă care îşi dau consimţământul în scris. Oficialul a mai adăugat că „AstraZeneca este un vaccin eficient, sigur pentru persoanele din anumite categorii de populaţie, mai ales pentru cei tineri, iar autorităţile sanitare spun că este nevoie de puţin timp”.

Ministrul a subliniat că trebuie analizat dacă administrarea acestui vaccin va fi continuată doar în cazul celor peste 55 de ani, sau dacă „se autorizează şi pentru restul populaţiei, cu informarea cetăţenilor”.