- Utilizarea rețelelor de socializare împiedică exprimarea liberă.
- 82% din populația Statelor Unite au un profil de rețele sociale.
- 62.2% din populația României utilizează social media.
- Trump a fost interzis de pe Facebook și Instagram din cauza postărilor sale.
Cu cât foloseși mai mult Facebook sau Instagram, cu atât ai mai multe restricții în exprimare. În Pennsylvania, Curtea Supremă a decis că școala nu ar trebui să judece exprimarea elevilor exercitată în timpul lor liber.
Advertisment
Dar ce înseamnă de fapt libera exprimare pentru americani? „Libertatea de exprimare înseamnă că oricine poate spune ceea ce vrea, ceea ce înseamnă că oricine poate spune ce vrea despre ceea ce ai spus tu. Libertatea de exprimare nu înseamnă libertate de consecințe”, a spus Russel Howard, comediant.
Bill Ziegler este directorul unui liceu din Pennsylvania și spune că decizia Curții va schimba multe.
Recomandări
„Cred că acest lucru va modifica obiectiv modul în care directorii judecă exprimarea elevilor. Totodată, cred că tulbură apele și lasă loc pentru ca viitoarele cazuri să aducă claritate”, a spus Bill Ziegler.
Cu siguranță îți amintești cazul lui Donald Trump. După revolta de la Capitoliu, fostul președinte s-a trezit cu conturile de Facebook și Twitter blocate.
„Am aflat multe de președintele Trump, fostul președinte, în ultimii doi ani despre comportamentul său și despre modul în care folosește aceste platforme. Este destul de puțin probabil ca zebra să-și schimbe dungile în următorii doi ani”, a spus Jen Psaki, purtător de cuvânt Casa Albă.
Ca să îți faci o idee despre amploarea fenomenului, îți spun că 82% dintre americani au un profil de rețele sociale. Comparativ, în România procentajul este de 62.2%.
Partenerii noștri