- Compania americană Greenbrier România, care deţine fabrica de vagoane de marfă din Arad, cu o istorie de 130 de ani, a anunţat că va închide activitatea acesteia
- În condiţii de criză, statele puternice precum UK intervin şi salvează prin măsuri temporare companii strategice.
- Americanii de la Greenbrier au anunţat că au luat decizia de a o închide, iar producţia se va muta la Caracal şi Drobeta-Turnu Severin.
Compania americană Greenbrier România, care deţine fabrica de vagoane de marfă din Arad, cu o istorie de 130 de ani, a anunţat că va închide activitatea acesteia, scrie ZF.
Advertisment
Statul român nu arată nicio preocupare pentru asigurarea continuităţii acestei fabrici de vagoane de marfă, în condiţiile în care transportul feroviar de mărfuri este o prioritate a UE şi este o oportunitate a României, odată cu aderarea la Schengen.
Compania de stat CFR Marfă şi companiile feroviare private de transport marfă au programe anuale de reînnoire a parcului de vagoane, iar prin închiderea celei de la Arad se vor duce şi mai mult spre importuri. Vârsta medie a vagoanelor din România trece de 30 de ani.
Recomandări
În condiţii de criză, statele puternice precum UK intervin şi salvează prin măsuri temporare companii strategice, aşa cum se întâmplă acum cu British Steel, unde proprietarul chinez vrea să oprească furnalele combinatului din estul Angliei.
Statul român nu a arătat nicio preocupare pentru soarta uzinei de vagoane de marfă Arad, deşi aceasta are peste 130 de ani de vechime şi 700 de angajaţi, iar în România companiile de transport feroviar atât de stat cât şi private au nevoie de vagoane noi. Americanii de la Greenbrier au anunţat că au luat decizia de a o închide, iar producţia se va muta la Caracal şi Drobeta-Turnu Severin.
De ce nu a intervenit Ministerul Transporturilor?
„Ministerul Transporturilor nu face achiziţii. Achiziţiile se fac de către companiile din domeniu, în baza legii achiziţiilor publice. Ar fi ilegal ca un ministru să se implice în procesul de achiziţie publică”, a explicat Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor.
Citește și
- Aliații Ucrainei îl condamnă pe Putin pentru atacul din Sumî. Ursula von der Leyen: „Rusia a fost și rămâne agresorul, încălcând drepturile”
- Mihaela Cambei a obținut trei medalii de aur la Campionatul European de haltere de la Chișinău
- O dronă rusească a intrat în spațiul aerian al României. Cum a reacționat MApN