Statul român nu a vândut nicio mască de protecție, pentru că liniile de producție achiziționate din China nu funcționează. Ce spune Orban

Sursa Foto: Hepta Photo Agency / Wang Quanchao
  • În urmă cu o lună, statul român anunța că va începe producția de măști de protecție
  • Fabrica Romarm nu a vândut nicio mască de atunci, pentru că liniile de producție luate din China nu funcționează corespunzător
  • Ludovic Orban a declarat că utilajele se află în garanție, iar ministrul Economiei va rezolva problema

La o lună de la anunțul ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, că România va începe un amplu proces de producție a mășstilor de protecție, statul român nu a vândut nicio astfel de mască.

Au fost cumpărate trei linii de producție de măști chirurgicale din China, care au fost instalate la fabrica Romarm. S-a constatat că acestea nu funcționează corespunzător, astfel că producția propriu-zisă nu a fost posibilă.

Întrebat despre această situație, Ludovic Orban a răspuns, în cadrul unei conferințe de presă: „Acolo este o achiziție de utilaje care se află în garanție, dacă există defecte ale utilajelor ele vor fi remediate în cel mai scurt timp. Domnul ministrul al Economiei se va ocupa de aceasta problemă”.

Conform anunțului inițial, Romarm ar fi urmat să producă 500.000 de măști pe zi.