STB curăță mijloacele de transport în comun, în fiecare weekend, pentru ca tu să ai parte de condiții extraordinare

STB curăță mijloacele de transport în comun, în fiecare weekend, pentru ca tu să ai parte de condiții extraordinare Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Societatea de Transport Bucureşti igienizează și curăță vehiculele din parcul propriu, sâmbătă și duminică, pentru a le menține un aspect curat.
  • Mijloacele de transport vor fi monitorizare pentru a se urmări dacă este menținut aspectul, începând de luni.
  • În contextul coronavirus, toate vehiculele din parcul STB sunt dezinfectate zilnic cu soluții pe bază de clor.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de STB, acțiunea de curăţenie şi igienizare a vehiculelor face parte din campania începută înaintea declanşării epidemiei de coronavirus.

Astfel, în weekend, 620 de angajaţi au mers în autobaze şi depouri pentru a curăţa şi igieniza mijloacele de transport din parcul STB SA. Pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu, va fi aplicat programul de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea graffiti-urilor.

„Pentru mine este extrem de important aspectul interior al vehiculelor şi, în general, condiţiile de transport pe care le asigurăm călătorilor. Din acest motiv, începând cu luna iulie, voi dispune alocarea unor resurse financiare şi umane adecvate, astfel încât să reuşim să oferim pasagerilor condiţii de călătorie civilizate”, spune Alexandru-Hazem Kansou, directorul general al STB SA.

De luni, mijloacele de transport în comun vor fi monitorizate pentru a urmări dacă este menţinut un aspect decent.

Pe de altă parte, pentru prevenirea infectării pasagerilor cu noul coronavirus, STB SA anunță că dezinfectează zilnic toate vehiculele din parcul propriu, conform prevederilor legale, folosind substanţe care distrug virusurile, pe bază de clor.