• Societatea de Transport București învinovățește Primăria Sectorului 5 pentru deraierea tramvaielor de pe linia 32
  • Directorul STB, susține că accidentele au avut loc din cauza gazonului de pe șine
  • Adrian Criț: „Nu există o autorizație tehnică, nu a fost avizată de RATB la vremea respectivă și nici lucrărie de inierbare nu au fost recepționate

Societatea de Transport București învinovățește Primăria Sectorului 5 pentru deraierea tramvaielor de pe linia 32, după al doilea incident în mai puțin de două săptămâni.

Adrian Criț, directorul STB, susține că accidentele au avut loc din cauza gazonului de pe șine, care nu au permis tehnicienilor să facă lucrări de întreținere. Gazonul este plantat peste terasamentul liniei 32 încă din 2017. Conform spuselor lui Criț, RATB nu a avizat, la vremea respectivă, aceste lucrări, care nici măcar nu au fost recepționate.

„Nu există o autorizație tehnică, nu a fost avizată de RATB la vremea respectivă și nici lucrărie de inierbare nu au fost recepționate. Practic, tuburile de dren ale infrastructurii au fost colmatate și de acolo rezultă o serie de probleme pe care infrastructura le are în momentul de față. O să trimitem o adresă către Primăria Sector 5 prin care solicităm plata daunelor cauzate prin deraierea celor două tramvaie și faptul că infrastructura pe linia 32 nu a putut fi utilizată timp de câteva ore. Mai mult, STB a fost nevoită să înființeze linii navetă pentru preluarea pasagerilor, care ne-a creat alte costuri”, a spus Adrian Criț la un post de televiziune.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Al doilea incident dintre cele amintite anterior s-a întâmplat chiar ieri. Un vagon de serviciu, fără pasageri, a deraiat pe linia 32. Primul tramvai a deraiat pe data de 23 iunie. În ambele cazuri, circulația tramvaielor de pe acea linie a trebuit să fie deviată.