• Steagul a stârnit indignarea liderilor de extremă dreaptă și de dreapta.
  • Clement Beaune a respins ideea că guvernul ar fi cedat.
  • Decși era planificat ca steagul să rămână pentru câteva zile, acesta a fost dat jos mai devreme.

Steagul UE a fost dat jos de pe Arcul de Triumf. Un steag mare al Uniunii Europene atașat vineri la Arcul de Triumf din Paris pentru a marca începutul președinției de șase luni a Franței în cadrul blocului comunitar a fost îndepărtat duminică, după ce a stârnit indignarea liderilor de extremă dreapta și de dreapta.

Ministrul junior al afacerilor europene, Clement Beaune, care vineri declarase că steagul va rămâne „câteva zile”, a declarat că acesta a fost dat jos așa cum era planificat.

„Era programat ca steagul să fie dat jos în această duminică, nu stabilisem o oră exactă”, a declarat Beaune pentru postul de radio France Inter.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

El a respins ideea că guvernul ar fi cedat, după ce sâmbătă, liderul extremei drepte Marine Le Pen a declarat că va face apel la Consiliul de Stat al Franței pentru a îndepărta steagul UE. „Guvernul a fost forțat să îndepărteze steagul UE de pe Arcul de Triumf, o frumoasă victorie patriotică la începutul anului 2022″, a declarat duminică Le Pen.

„Nu am dat înapoi, nu a existat nicio schimbare de plan…Îmi asum pe deplin că destinul Franței este în Europa”, a declarat Beaune. El a spus că Le Pen și alți lideri au greșit când au afirmat că steagul UE a înlocuit steagul francez, deoarece acesta din urmă nu este arborat permanent pe Arcul de Triumf.

Președintele francez Emmanuel Macron, care nu a spus încă dacă va candida pentru realegerea sa în aprilie, a învins-o pe Le Pen în turul doi al alegerilor din 2017 cu 66%-34%.

Majoritatea sondajelor arată că va avea loc o revanșă între cei doi la viitoarele alegeri prezidențiale, fiind de așteptat ca Macron să câștige din nou, deși cu o marjă mai mică.