• Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că, în cazul proiectului care a declanşat scandalul în coaliţia de guvernare, originalul nu a ajuns la minister. De aceea nu a fost dat avizul, a explicat ministrul Justiţiei.
  • Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri că în cazul proiectului Anghel Saligny lipsesc avizele de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Transporturilor.
  • Barna s-a declarat deranjat de faptul că premierul Florin Cîţu ar fi ameninţat cu trimiterea Corpului de Control la Ministerul Justiţiei din cauza lipsei avizului pentru programul propus de PNL şi UDMR.

„Tactica cu ameninţări cu Corpul de control care a fost folosită şi în cazul Vlad Voiculescu este departe de a-i da credibilitate acestui premier… Toate opţiunile sunt pe masă”, a anunţat Dan Barna în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Justiţiei a declarat că nu a acordat avizul deoarece nu a primit documentul în original al proiectului. Stelian Ion a mai spus că asupra sa nu au fost făcute presiuni.

„Nu a venit la minister originalul pe acest proiect, de aceea nu a fost dat avizul… termenul este de patru zile… proiectul trebuie citit cu mare atenţie…. Asupra mea nu s-au exercitat presiuni, premierul nu mi-a spus nimic… Indiferent dacă le place sau nu le place unor membrii ai Guvernului sau chiar premierului un anumit aviz, el trebuie respectat şi nu trebuie dat în grabă… Eu nu am ştiut că în această dimineaţă se va pune în discuţie acest subiect”, a declarat ministrul Stelian Ion.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Şedinţa de miercuri a Guvernului a fost suspendată din cauza intenţiei premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziţiei reprezentanţilor USR PLUS. Şedinţa va reîncepe la ora 19.00, au stabilit părţile.