Stoltenberg: În următoarele săptămâni, ne așteptăm la o nouă ofensivă rusă

Jens Stoltenberg Foto: nato.int
  • Ceea ce vedem acum este o brutalitate la o scară și o amploare a războiului pe care nu am mai văzut-o în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus el.
  • „Și acest lucru este extrem de grav. Este oribil și, desigur, provoacă suferință pentru poporul ucrainean. Dar este, de asemenea, periculos pentru noi toți.
  • Și vedem natura războiului președintelui Putin, lipsa sa de respect pentru statul de drept, pentru regulile internaționale și, de asemenea, lipsa sa de respect pentru drepturile fundamentale ale omului.”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut, marți, o conferință de presă la Bruxelles. „Ceea ce vedem acum este o brutalitate la o scară și o amploare a războiului pe care nu am mai văzut-o în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus el.

„Și acest lucru este extrem de grav. Este oribil și, desigur, provoacă suferință pentru poporul ucrainean. Dar este, de asemenea, periculos pentru noi toți. Și vedem natura războiului președintelui Putin, lipsa sa de respect pentru statul de drept, pentru regulile internaționale și, de asemenea, lipsa sa de respect pentru drepturile fundamentale ale omului.”

El a adăugat că nu crede că Rusia va renunța la ofensiva sa în Ucraina, dar va încerca să se concentreze din nou pe cucerirea completă a regiunii Donbas în următoarele săptămâni.

Vedem acum o mișcare semnificativă a trupelor (rusești) departe de Kiev pentru a se regrupa, reînarma și realimenta și pentru a se reorienta spre est”, a spus el.

În următoarele săptămâni, ne așteptăm la o nouă ofensivă rusă în estul și sudul Ucrainei pentru a încerca să cucerească întregul Donbas și să creeze o punte terestră către Crimeea ocupată„.