• Alianţa Nord-Atlantică a respins, vineri, cererea preşedintelui Volodimir Zelenski privind instituirea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina, declară secretarul general Jens Stoltenberg, reafirmând că nu vor fi trimişi militari NATO pe teritoriul ucrainean.
  • Miniştrii de Externe din cadrul Alianţei Nord-Atlantice au participat, vineri, la o reuniune extraordinară desfăşurată la Bruxelles, pe tema conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina.

Alianţa Nord-Atlantică a respins, vineri, cererea preşedintelui Volodimir Zelenski privind instituirea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina, declară secretarul general Jens Stoltenberg, reafirmând că nu vor fi trimişi militari NATO pe teritoriul ucrainean.

Miniştrii de Externe din cadrul Alianţei Nord-Atlantice au participat, vineri, la o reuniune extraordinară desfăşurată la Bruxelles, pe tema conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina.

„A fost evocat subiectul, iar statele aliate au convenit că nu trebuie să avem avioane NATO în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO la sol, deoarece ne-am putea trezi cu un război total în Europa”, a declarat Jens Stoltenberg, după reuniunea miniştrilor de Externe, conform cotidianului Le Figaro.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut, vineri, evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia, pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru un armistiţiu în Ucraina. Într-un interviu acordat postului ZDF, Olaf Scholz a insistat că NATO nu trebuie să ajungă la o confruntare militară directă cu Rusia. „Acest lucru ar atrage după sine o escaladare dramatică a situaţiei din Ucraina, ar genera pericole majore. De aceea, nu va exista nicio decizie în sensul implicării statelor NATO la nivel militar”, a subliniat Olaf Scholz.

Şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să nu instituie zonă de interdicţie aeriană în Ucraina, avertizând că această acţiune ar fi „un pas prea departe”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut insistent Alianţei Nord-Atlantice să instituie o zonă de interdicţie aeriană, pentru blocarea pătrunderii avioanelor militare ruse care participă la atacuri.