• Secretarul general al NATO spune că este încrezător că va fi găsit „un teren comun” în ceea ce aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, răspunzând unei întrebări referitoare la poziţia Turciei.
  • Stoltenberg a spus că NATO va respecta deciziile Finlandei şi Suediei, dar că Turcia este, de asemenea, un aliat important.
  • Ministrul de externe al Turciei a spus că Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti şi să ridice interdicţiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că este încrezător că va fi găsit „un teren comun” în ceea ce aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, răspunzând unei întrebări referitoare la poziţia Turciei.

Potrivit BBC, Jens Stoltenberg a fost întrebat duminică de reporteri despre îndoielile Turciei cu privire la aderarea Finlandei şi Suediei la NATO.

Stoltenberg a spus că NATO va respecta deciziile Finlandei şi Suediei, dar că Turcia este, de asemenea, un aliat important.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Sunt încrezător că vom putea găsi un teren comun”, a spus acesta.

Procesul de extindere a NATO a fost un mare succes de-a lungul anilor, iar Suedia şi Finlanda sunt cei mai apropiaţi aliaţi ai NATO care nu sunt încă membri, a adăugat Stoltenberg.

El a mai spus că NATO ar trebui să fie capabilă să acţioneze rapid dacă cele două naţiuni decid să adere.

În cursul zilei, acesta a mai adăugat că „uşa NATO este deschisă” pentru Suedia şi Finlanda, calificând decizia lor de a depune candidatura drept „istorică”.

Ministrul de externe al Turciei a spus că Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti şi să ridice interdicţiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO, a relatat Reuters.