Pentru un moment, o întâlnire oficială dintre Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, s-a transformat în stand-up comedy.

În contextul pandemiei de coronavirus, la reşedinţa prezidenţială din Novo-Ogaryovo, au fost introduse mai multe măsuri sanitare. Îți aduc aminte că, pentru a-l proteja pe Putin, acolo a fost instalat un tunel de dezinfectare. Așadar, la această întâlnire, scaunul liderului de la Kremlin a fost poziționat la o distanță mai mare față de cei prezenți la ședință. Observând acest lucru, Putin îl întreabă pe Serghei Șoigu:

Te-ai asezat mai departe? Ți-e frică de mine sau ai grijă de mine?” – a glumit el. „Vladimir Vladimirovici, ne temem de tine”, a răspuns Șoigu.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Anterior, Putin a mai făcut glume pe seama celor care așteaptă „nimicirea treptată” a țării: „În acest caz, pe noi ne îngrijorează doar un singur lucru – cum să nu ne ia răceala la înmormântările voastre”.

Imaginile cu întâlnirea celor doi au fost difuzate în direct de Pervîi Kanal, canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională, controlat în proporție de 75% de guvernul Rusiei.

Cei doi par să aibă și o relație de prietenie. În 2019, Putin și-a petrecut ziua de naștere alături de Șoigu, într-o aventură în taiga.