• Fotograful a capturat momentul în care un mascat arată spre un protestar prăbușit la pământ, pe jumătate dezbrăcat.
  • Angajatul MAI striga către mulțimea revoltată să cheme o ambulanță
  • Poza a fost realizată în timpul protestelor violente de la Minsk, în noaptea de 9-10 august
  • Protestatarul a fost prima victimă a protestelor anti-Lukaşenko
  • Într-un interviu, mascatul a spus că protestarul era sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, în schimb medicii l-au contrazis

Această imagine a devenit una dintre cele mai faimoase fotografii din prima noapte de proteste violente din Belarus. Personajele principale sunt un angajat MAI și un protestar omorât în timpul manifestațiilor anti-Lukashenko de la Minsk.

Unul dintre protestari a filmat aceeși scenă suprinsă de fotograful Reuters. Din imagini se vede cum tânărul, pe jumătate dezbrăcat, este cărat de brațe de doi mascați, care ulterior îl lasă inconștient la pământ. În același timp, manifestanții, care au asistat la cele întâmplate, au strigat către angajații MAI ca să-i dea drumul tânărului protestar. În răspuns, unul dintre ofițeri strigă: L-am lăsat! Chemați o ambulanță, tâmpiților!

Ulterior, într-un interviu, mascatul Vasily Fedosenko le-a spus jurnaliștilor că protestatarul a fost reținut pentru că era sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, lucru infirmat de medici., scrie Meduza.io

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Am luat mâinele de pe el și am încercat să-i acord primul ajutor. Am strigat să fie chemată o ambulanță. Dându-mi seama că nu există ajutor din partea oamenilor, i-am spus tovarășului meu să alerge după medici”, povestește Vasily Fedosenko.

Tot el a subliniat că protestatarul nu a fost bătut. Pe de altă parte, medicii legiști au spus că tânărul avea un traumatism cranio-cerebral și fracturi la coloana vertebrală. El a decedat la spital, fiind prima victimă a protestelor anti-Lukashenko, ultimul dictator al Europei.