- Violența domestică este mult prea prezentă în România.
- Victimele trăiesc printre noi și de cele mai multe ori ascund ce li se întâmplă.
- Invitați la emisiunea lui Vlad Craioveanu, Ochii pe mine, Dana Războiu și Iulian Văcărean au dezbătut acest subiect.
Dana Războiu: „Prima parte a relației este ceea ce se numește „love bombing”, adică o bombardare cu afecțiune și cu dragoste, așa caturezi un om, asa îl atragi și îl ții acolo.
Și permanent, de-a lungul relației, victima caută să se întoarcă la epoca gloriosă, de început de relație, care poate să fie de câteva luni și atât, în care agresorul era un alt om, era, pur și simplu, alt om, nu îl mai recunoaști după un timp. Iar frica se inoculează treptat, treptat, treptat, de-a lungul lunilor, anilor, cu câte e mai lungă relația, cu atât e mai greu să ieși, este aproape imposibil”
Iulian Văcărean, președinte al Asociației Beneva a povestit despre primele amintiri cu mama lui, dar și despre emoțiile pe care le acumulezi de mic.
Iulian Văcărean: „Mama a luat multă bătaie. După ani de zile, m-am împăcat cu tata și mi-am rezolvat problemele, suntem doi bărbați care umăr la umăr muncim la festivalul Femei pe Mătăsari. De aceea, le încurajez pe femeile care se uită la noi, nu stați, vorbiți despre asta! Bărbaților, a fi bărbat nu însemană a fii doar puternic și să folosești brațele și să lovești, a fi bărbat înseamnă să fii și vulnerabil și dacă ai probleme, mergi și rezolvă-le! Nu sta cu ele acasă, pentru că casa e un loc de pace, caută liniștea și pacea căminului.”