• Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România va fi aprobată astăzi în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării
  • Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT cu trei zile înainte de alegerile parlamentare
  • Klaus Iohannis a declarat luni că vaccinarea în masă a populației ar putea începe în primăvara anului viitor

Tot auzi de vaccinul anti-COVID și aștepți să vină speranța și pe strada ta. Mai ai de așteptat, nu se știe cât. Derutant e că nu știi nici dacă o să fii imunizat gratuit sau nu. Grav este că nici vicepremierul Turcan, nici ministrul Tătaru nu sunt vaccinați cu certitudini.

Reporter: „Deci, un tânăr de 30 de ani care nu face parte dintr-o categorie de risc va trebui să plătească vaccinul?”

Raluca Turcan, vicepremierul României: „Depinde. Evaluarea o fac medicii de familie, după care este analizată includerea sau nu în categoriile de risc.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: „Vaccinul nu este obligatoriu, este un vaccin gratuit şi nu este obligatoriu.”

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România va fi aprobată astăzi în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, convocată de președintele Klaus Iohannis, cu trei zile înaintea alegerilor parlamentare.

Intenția a fost anunțată de miercuri de președintele Klaus Iohannis, care preciza grupurile prioritare: personalul medical din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii cheie.

Klaus Iohannis: „Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare și avem organizată o structură clară – Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS COV 2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicarea resurselor urmare, precum și planul de acțiune, cu cu etape clare.”

Ședința CSAT are loc cu trei zile înainte de alegerile parlamentare. Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că vaccinarea în masă a populației ar putea începe în primăvara anului viitor, dar că la începutul lui 2021 este destul de probabil ca unul sau două vaccinuri să fie disponibile în România pentru imunizarea personalului medical și a persoanelor cu risc.

Klaus Iohannis: „Noi cu toții pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să așteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primește pentru ca efectul să fie optimal.”

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!