• În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.
  • Documentul arată că, de la începutul pandemiei până în prezent, în România, 95,3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.
  • Documentul mai spune că 83,1% din totalul deceselor au fost persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Pe 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

„În temeiul articolului 108 din Constituția României, republicată, și al articolului 25, litera e) din Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările și completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Articolul 1 – Se aprobă Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, denumită în continuare „Strategie”, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Articolul 2 – Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, precum și autoritățile administrației publice locale au obligația de a duce la îndeplinire măsurile specifice domeniului lor de activitate prevăzute în strategie.

Articolul 3 – Finanțarea obiectivelor prevăzute în Strategie se va face în limita fondurilor aprobate anual prin legile bugetare anuale, precum și din alte surse legal constituite, potrivit legii”.

Prim-ministrul Ludovic Orban a semnat Hotărârea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

1 din 52 de cazuri a fost înregistrat la personalul medical

Documentul publicat în Monitorul Oficial arată că 1 din 52 de cazuri a fost înregistrat la personalul medical.

Mai mult, 83,1% din totalul deceselor au fost persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Documentul mai spune că 59,2% din decese au fost bărbați, iar 95,3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Conform Hotărârii privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, publicată în Monitorul Oficial pe 3 decembrie 2020, grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt următoarele:

  • Personalul din domeniul sănătății;
  • Personalul din centre rezidențiale și medico-sociale;
  • Populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV-2;
  • Personalul din alte domenii cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Documentul spune că aceste grupuri prioritare ar trebui să primească vaccinul împotriva COVID-19 în prima etapă de vaccinare. După epuizarea primei etape, vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populația.

Etapele de vaccinare împotriva COVID-19

Etapa 1 de vaccinare

Prima etapă de vaccinare împotriva COVID-19 include persoanele din categoria 1: lucrătorii din domeniul sănătății și social, din sistemul public și privat.

Vaccinarea se derulează prin unități sanitare / centre de vaccinare / echipe mobile de vaccinare, după caz, conform documentului publicat în Monitorul Oficial.

Etapa 2 de vaccinare

A doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19 include persoanele din categoria 2: populația cu risc ridicat de evoluție a infecției cu SARS-CoV-2.

Vaccinarea se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare / echipe mobile de vaccinare / medicină de familie, după caz, conform Hotărârii privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Etapa 3 de vaccinare

A treia etapă include populația generală din a treia categorie.

Vaccinarea se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare / echipe mobile de vaccinare / medicină de familie / centre de vaccinare drive-through, după caz, conform documentului publicat în Monitorul Oficial.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!