Studentul din Bacău, suspect de coronavirus, va fi transferat la București

Studentul din Bacău, care s-a întors din China și are simptome de gripă, din acest motiv existând suspiciune de coronavirus, va fi transferat la Institutul Matei Balș din București, a declarat, luni, directorul Spitalului Județean Bacău, Adrian Popa.

Adrian Popa, director al Spitalului Județean Bacău, a declarat, luni, presei, că tânărul de 24 de ani, s-a întors în 17 ianuarie din China, unde e student, cu simptome de răceală și, deoarece acestea s-au agravat, luni s-a dus la Urgențe.

„La acest moment este că o persoană de 24 de ani de sex masculin s-a prezentat în UPU, inițial cu niște simptome de gripă, însă, din declarații am aflat că este student în China și că pe data de 17 s-a întors de acolo, acuzând simptome de răceală. Înțeleg, din declarațiile lui că a tratat-o la domiciliu, însă după ceva zile a simțit iarăși simptome agravante și s-a prezentat în UPU”, a spus Popa.

Epidemia din China se extinde. Numărul de cazuri confirmate depășește 200: 3 oameni au murit

Autoritățile chineze au anunțat că în ultimele două zile au depistat 139 de noi cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, iar trei pacienți au decedat, relatează site-ul postului BBC News.

Read more

Sursa citată a afirmat că pacientul este izolat și va fi transferat la Institutul Matei Balș.

Virusul misterios din China: al șaselea deces a fost anunțat. Medicii sunt în alertă la nivel mondial

Șase persoane au decedat din cauza unei forme severe de pneumonie cauzată de noul tip de coronavirus identificat în China, a anunțat marți presa de stat din această țară, citată de BBC.

Read more

„Deocamdată l-am izolat, am luat legătura cu Institutul Matei Balș, urmând ca el să fie transferat pentru investigații amănunțite acolo”, a mai spus Adrian Popa.