• Doar 5% dintre angajații români practică meseria la care visau de mici. 45% dintre români visau să devină învățători când erau copii.
  • În 95% din cazuri, aspirațiile nu au devenit realitate.
  • Majoritatea adulților de la noi lucrează ca vânzători, ingineri sau IT-ști.

Socoteala din copilărie nu se potrivește cu cea din viața de adult. 95% dintre adulți au alte meserii decât cele la care visau în copilărie. La ce meserii visau? 45% învățători; 18% aviatori; 10% avocați; 9% bucătari; 7% doctori.

Doar 5% dintre angajații români de astăzi au meseria la care visau când erau copii. Asta arată un sondaj facut de Best Jobs cu ocazia Zilei Copilului. Conform sondajului, 45% dintre cei chestionați au răspuns că visau să devină învățători în copilărie, 18% aviatori, 10% avocați, 9% bucătari și 7% doctori.

În 95% din cazuri, aspirațiile nu au devenit realitate. Acum adulții lucrează în Vânzări, Inginerie, Marketing, IT, Financiar și Producție. Sondajul a fost realizat online, pe 950 de persoane. Și anul acesta 1 iunie e zi liberă de la stat.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ce fac angajații români care sunt și părinți de 1 iunie

Angajații primesc liber de 1 iunie, iar anul acesta este primul în care părinții se pot bucura de ziua liberă alături de copii, fără restricțiile de mobilitate impuse de pandemia COVID-19. 

De 1 iunie, părinții au planificat împreună cu copii lor câteva activități. 56% dintre părinți vor face activități cu copiii în afara locuinței, 36% vor face activități acasă, iar 9% se vor bucura de o mini-vacanță în afara localității.

70% dintre participanții la sondajul BestJobs nu se așteaptă să primească nimic de la angajator cu ocazia Zilei Copilului.

12% au răspuns că se așteaptă să primească un cadou în bani, 10% cred că vor primi diverse daruri pentru copii, iar 8% au așteptarea să primească zile libere suplimentare pentru a prelungi mini-vacanța de 1 iunie și de a petrece mai mult timp cu copilul/ copiii.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5 – 24 mai pe un eșantion de 948 de utilizatori de internet din România.

Cu toate astea, Muzeul Antipa îi așteaptă pe părinti și pe copii cu intrare liberă si ateliere creative, iar TAROM le oferă copiilor din Iași, București și Timișoara scurte zboruri deasupra orașelor.