• Cercetătorii au descoperit că un anumit anticorp, care provine de la o răceală comună, poate reacționa la infecția cu SARS-CoV-2.
  • Studiul spune că anticorpul ar putea proveni de la o celulă B de memorie care a fost expusă anterior la o boală sau răceală comună.
  • Cercetătorii cred că acest anticorp ar putea ajuta la identificarea unui vaccin cu acțiune mai mare sau chiar la găsirea unui tratament.

Un nou studiu arată că mai mulți americani au fost expuși unor diferite tipuri de coronavirus înainte de debutul pandemiei de COVID-19, iar acest lucru poate determina declanșarea unui anumit anticorp în cazul unei infecții cu SARS-CoV-2. relatează The Jerusalem Post.

Studiul, publicat în revista academică Nature Communications, investighează cum reacționează organismul la infecția cu coronavirus, după ce oamenii au fost expuși anterior la unul dintre cele patru coronavirusuri cunoscute în Statele Unite ale Americii.

Ce au descoperit cercetătorii

Anticorpul mai sus menționat reacționează la SARS-Cov-2, cel care provoacă deja cunoscuta boală COVID-19, dar și la SARS-CoV-1, acesta din urmă provocând sindromul respirator acut sever sau SARS.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Există probabilitatea ca anticorpul să fie produs de o celulă B de memorie care a fost expusă anterior la o boală comună, conform autorului principal al studiului, Raiees Andrabi, cercetător în cadrul Departamentului de Imunologie și Microbiologie de la Institutul de Cercetare Scripps.

Dennis Burton, coautor al studiului: „Un alt coronavirus mortal poate să apară în viitor. Atunci când se va întâmpla acest lucru, trebuie să fim bine pregătiți”.

„Identificarea acestui anticorp, care are o reactivitate încrucișată împotriva SARS-CoV-2 și a coronavirusurilor comune, reprezintă pentru domeniul medical și pentru oamenii de știință o evoluție încurajatoare. Putem găsi un vaccin cu acțiune mai mare sau un tratament de acest fel”, a adăugat Dennis Burton.