STUDIU. Anticorpul care ar putea ajuta cercetătorii să identifice un tratament pentru coronavirus. Cum l-au descoperit

Coronavirusul stă lângă o fiolă de vaccin și lângă o seringă.

Un nou studiu arată că mai mulți americani au fost expuși unor diferite tipuri de coronavirus înainte de debutul pandemiei de COVID-19, iar acest lucru poate determina declanșarea unui anumit anticorp în cazul unei infecții cu SARS-CoV-2. relatează The Jerusalem Post.

Studiul, publicat în revista academică Nature Communications, investighează cum reacționează organismul la infecția cu coronavirus, după ce oamenii au fost expuși anterior la unul dintre cele patru coronavirusuri cunoscute în Statele Unite ale Americii.

Ce au descoperit cercetătorii

Anticorpul mai sus menționat reacționează la SARS-Cov-2, cel care provoacă deja cunoscuta boală COVID-19, dar și la SARS-CoV-1, acesta din urmă provocând sindromul respirator acut sever sau SARS.

Există probabilitatea ca anticorpul să fie produs de o celulă B de memorie care a fost expusă anterior la o boală comună, conform autorului principal al studiului, Raiees Andrabi, cercetător în cadrul Departamentului de Imunologie și Microbiologie de la Institutul de Cercetare Scripps.

Dennis Burton, coautor al studiului: „Un alt coronavirus mortal poate să apară în viitor. Atunci când se va întâmpla acest lucru, trebuie să fim bine pregătiți”.

„Identificarea acestui anticorp, care are o reactivitate încrucișată împotriva SARS-CoV-2 și a coronavirusurilor comune, reprezintă pentru domeniul medical și pentru oamenii de știință o evoluție încurajatoare. Putem găsi un vaccin cu acțiune mai mare sau un tratament de acest fel”, a adăugat Dennis Burton.

Exit mobile version