• Membrii personalului diplomatic al Statelor Unite au suferit leziuni în urma unor misterioase ”atacuri sonice” produse în 2016 și 2017
  • Cazurile au apărut printre cei aflați în China și Cuba
  • Un studiu guvernamental american susține că diplomații au fost victimele unei iradieri cu microunde

Diplomați americani din China și Cuba au suferit mai multe leziuni cerebrale într-o serie de incidente din 2016-2017. Afecțiunile au fost descrise într-un articol științific al Academiei Naționale de Științe ca fiind provocate de microunde, informează CNN.

În majoritatea cazurilor, undele radio pulsate direcționat par a fi cel mai plauzibil mecanism care să explice cazurile celor luați în considerare de comisie, în special la cei cu manifestări specifice timpurii”, se arată în articol.

Studiul ia în considerare posibilitatea ca incidentele să mai aibă legătură cu amețelile provocate de postură și percepție în cazurile analizate. Nu este clar dacă undele radio au fost folosite în mod deliberat, însă studiul menționează că tehnologia ar fi putut fi folosită pentru interese necurate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Numai precizarea unei astfel de posibilități ridică obiecții serioase despre o lume cu actori în mod deliberat răuvoitori și noi unelte menite să facă rău, de parcă Guvernul SUA nu are destul de furcă cu amenințările naturale”, mai scrie în raport.

Mai sunt luate în considerare și expunerile la substanțe chimice, boli infecțioase sau probleme psihologice ca potențiale cauze care să fi agravat leziunile, însă studiul a evidențiat faptul că acestea nu sunt cauza principală.

O comisie de 19 persoane compusă din medici și oameni de știință au realizat raportul la cererea Departamentului de Stat.