• Iubirea ţine 9, 5 ani la bărbați şi 8, 9 ani la femei, arată un studiu
  • Deși simt că trec printr-o criză în relație, 86% dintre români nu apelează la terapie de cuplu, arată studiul
  • Dintre cei 14% care au mers la un psihoterapeut, cei mai mulți au făcut-o după 2-3 ani de conflicte

Bărbaţii iubesc mai mult decât femeile. Nu e o glumă, e rezultatul unui studiu făcut la Cluj de Şcoala pentru Cuplu. Iubirea ţine 9, 5 ani în cazul bărbaților şi 8, 9 ani în cazul femeilor.

Deși simt că trec printr-o criză în relație, 86% dintre români nu apelează la terapie de cuplu, arată studiul. Dintre cei 14% care au mers la un psihoterapeut, cei mai mulți au făcut-o după 2-3 ani de conflicte.

Partenerul nu a vrut”, „nu am știut cui să ne adresăm” sau „am crezut că ne descurcăm singuri” sunt câteva dintre motive. Sunt şi excepţii care întăresc regula. Iulia şi Lucian Căldăraru sunt împreună de 47 de ani. Au doi copii şi se iubesc chiar mai mult decât în prima zi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

E posibil ca studiul să se bazeze pe iubirea aia cu vâlvătăi, cu fluturaţi în stomac. Aia, într-adevăr, ţine mai puţin. Ţine mai puţin. Fluturaşii în stomac, dacă se prelungesc, se prelungesc tot datorită relaţiei stabile care, în ăia 8 ani, sau 9 ani, cât zic bărbaţii, devine din ce în ce… oamenii se cunosc şi mai bine, îşi cunosc mai bine şi defectele, că la început toţi avem numai calităţi, după care le descoperim.”, a mărturisit Iulia Căldăraru.

Terapia de cuplu o facem reciproc. Fiecare ne spunem durerile, of-urile şi purcedem la un numitor comun după aceea. Totul este în relaţie. De obicei, eu îmi asum. Că eu sunt cel mai vinovat. Noi bărbaţii, de multe ori, ne comportăm cu cele pe care le iubim, ca nişte mârlani. Ăsta este adevărul. Şi am cam greşit. Greşim foarte mult faţă de femeie, că nu ţinem cont că de fapt, noi, bărbaţii, am ieşit dintr-un pântece care este de femeie.”, a spus Lucian Căldăraru.