Parcursul Angliei la Campionatul European poate sta în spatele creşterii cazurilor de Covid în rândul bărbaţilor, în Marea Britanie, arată un studiu citat de BBC.

Studiul Colegiului Imperial din Londra, în cadrul căruia au fost testaţi peste 47.000 de participanţi englezi între 24 iunie şi 5 iulie, confirmă un „al treilea val substanţial de infectări”.

Datele studiului arată că bărbaţii au fost cu 30% mai predispuşi decât femeile să fie testaţi pozitiv cu Covid-19. Cu toate acestea, acest val de infectări nu a condus spre cazuri grave, care au necesitat spitalizări sau care să ducă la deces.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Totodată, studiul arată că persoanele vaccinate au şanse foarte mici de a fi infectate.

Meciurile de fotbal pot fi de vină pentru cazurile de Covid

„Poate fi faptul că bărbaţii merg să vadă meciurile de fotbal, ceea ce înseamnă că au o activitate socială mai mare decât în mod normal”, a spus autorul studiului, profesorul Steven Riley.

Anglia s-a calificat, miercuri seară, în finala Euro 2020, după ce a învins Danemarca, într-un meci disputat pe Wembley. La partidă au asistat aproape 65.000 de spectatori. Finala Campionatului European, Italia – Anglia, se joacă duminică, de la ora 22:00, tot pe Wembley.

Anglia renunţă la restricţii, cazurile de Covid se înmulţesc

Guvernul va elimina toate restricţiile în Anglia, începând cu 19 iulie, inclusiv limitările interacţiunilor sociale şi numărul de persoane care pot participa la evenimente.

De asemenea, masca de protecţie nu mai este obligatorie, însă persoanele sunt sfătuite să le poarte în continuare, atunci când situaţia este necesară.

Evoluţia cazurilor este greu de prezis, spun oamenii de ştiinţă, însă prim-ministrul a spus clar că este de aşteptat ca numărul de cazuri să crească odată ce vor fi eliminate restricţiile.

„În ciuda campaniei de vaccinare, vedem în continuare o creştere rapidă a cazurilor, în special în rândul tinerilor. Cu toate acestea, este încurajator faptul că este o rată mică de infectări în rândul oamenilor care au făcut ambele doze de vaccin. Este esenţial ca oamenii să se vaccineze atunci când au ocazia”, a spus Paul Elliott, directorul programului React.