- Melissa Deckham studiază în cartea The Politics of Gen Z orientările politice ale tinerilor.
- Tinerii au tendința de a nu face parte din niciun partid politic.
- Conform cărții, Generația Z are o viziune mult mai inclusivă când vine vorba de politică.
- Majoritatea sunt pasionați de schimbările climatice și egalitatea între genuri.
Ce votează tinerii? Votul lor e influențat de ideologiile politice pe care le au, iar Melissei Deckham i s-a părut un subiect bun de studiat în cartea „The Politics of Gen Z”.
Ce spune cartea? Ce ideologii au tinerii din Gen Z?
Conextul în care tinerii trăiesc este clar un factor în crearea ideologiilor politice. Cartea urmărește ce filozofii de viață au tinerii din SUA în principal.
Deckham dezvăluie în cartea sa faptul că tinerii din Generația Z sunt pasionați în principal de schimbările climatice, egalitatea între genuri și problemele sociale, dar și de teme ce țin de siguranța lor, adică de actul ce permite persoanelor de peste 18 ani să cumpere și să dețină o armă.
Majoritatea au tendința de a nu face parte din niciun partid și de a susține mai mult un candidat independent. Mulți și-au pierdut încrederea în politică. Vorbind aplicat pe SUA, femeile sunt mai liberale decât bărbații, aceștia din urmă fiind mai tradiționaliști. Diferențele adâncesc și mai mult lupta între sexe, ce a devenit în ultimii ani din ce în ce mai aprigă.
De asemenea, femeile participă mai activ în politică decât bărbații. Probabil pentru că acestea simt că trebuie să lupte mai mult pentru drepturile lor decât ar trebui să o facă bărbații.
Cât de diferită este viziunea tinerilor față de cea a generațiilor anterioare?
Generația Z depășește de fapt generațiile mai vechi în ceea ce privește implicarea politică, iar o parte din acest lucru se datorează rețelelor sociale, care le permit nu doar să se informeze despre politică, ci și să faciliteze implicarea politică în diverse moduri.
De altfel, tinerii sunt mai implicați în drepturile omului și egalitatea între sexe decât generațiile anterioare.