• Un studiu derulat de Gallup & Robinson, la nivel global, arată că Germania este cea mai apreciată țară din lume.
  • Pentru locul doi, lupta între America, China și Rusia este strânsă.
  • America este apreciată doar de 33% din totalul de respondenți.

Potrivit unui studiu anual derulat de Gallup & Robinson, Germania este cea mai admirată țară din lume. Pe locul doi se poziționează SUA, China și Rusia, relatează The Guardian.

Germania se află pe primul loc în topul celor mai admirate țări din lume, pentru al treilea an la rând. Pentru locul doi se dă o luptă strânsă între SUA, China și Rusia.

Sondajul atrage atenția și asupra afirmației lui Mike Pompeo, Secretarul de Stat al Americii: „SUA este perfect poziționată pentru a conduce lumea liberă”, rival fiind Partidul Comunist Chinez.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Datele studiului nu confirmă afirmația lui Mike Pompeo, având în vedere că SUA este apreciată doar de 33% dintre respondenți, pentru activitatea din 2019. Este doar cu un procent peste China și Rusia. Germania este apreciată de 44% dintre respondenți, pentru activitatea de anul trecut.

Deși Trump a lăudat în nenumărate rânduri activitatea Americii, datele studiul demonstrează opusul.

Europeni nu sunt de acord cu activitatea Americii: 61% dintre aceștia critică SUA. 65% dintre respondenții din Marea Britanie nu apreciază America, iar 78% dintre nemți consideră că modelul SUA nu este unul de urmat.