• Marii emițători se confruntă cu limite de emisii de carbon și trebuie să cumpere certificate pentru gazele cu efect de seră pe care le emit.
  • Aceștia pot compensa până la 4% din emisiile lor cu credite de compensare, cum ar fi cele generate de proiectele de conservare a pădurilor din 29 de state, potrivit California Air Resources Board.
  • Cercetările grupului au pus la îndoială, în trecut, valoarea programului de compensare a emisiilor de carbon din pădurile californiene în combaterea schimbărilor climatice.

Compensarea emisiilor de carbon generate de păduri pentru a contracara viitoarele emisii de încălzire a climei de către marii poluatori din California se epuizează rapid, pe măsură ce copacii sunt devastați de incendii și boli, sugerează o nouă cercetare publicată vineri.

Potrivit cercetătorilor, este posibil ca unul dintre instrumentele politice cheie ale Californiei pentru combaterea schimbărilor climatice să fie departe de a-și atinge obiectivele, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la programe similare de compensare a emisiilor de carbon din întreaga lume.

Studiul, publicat în revista Frontiers in Forests and Global Change, a fost realizat de CarbonPlan, o organizație non-profit cu sediul în San Francisco care cercetează integritatea programelor concepute pentru a compensa emisiile de carbon. Cercetările grupului au pus la îndoială, în trecut, valoarea programului de compensare a emisiilor de carbon din pădurile californiene în combaterea schimbărilor climatice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Problemele pe care le observăm aici nu sunt unice pentru programul din California și ridică probleme mai largi cu privire la integritatea pretențiilor de permanență a compensațiilor, a declarat Freya Chay, unul dintre autorii studiului, într-un comunicat.

În conformitate cu legislația californiană, marii emițători se confruntă cu limite de emisii de carbon și trebuie să cumpere certificate pentru gazele cu efect de seră pe care le emit. Aceștia pot compensa până la 4% din emisiile lor cu credite de compensare, cum ar fi cele generate de proiectele de conservare a pădurilor din 29 de state, potrivit California Air Resources Board.

O parte din aceste credite sunt plasate într-un cont tampon, un mecanism de asigurare la care se apelează în cazul în care proiectele se pierd din cauza incendiilor, a bolilor, a dăunătorilor sau a riscurilor financiare, cum ar fi falimentul.

Aceste credite sunt menite să garanteze stocurile de carbon pentru cel puțin 100 de ani. Însă această promisiune nu se respectă pe măsură ce schimbările climatice alimentează incendiile de vegetație intense, seceta și bolile, au declarat cercetătorii. Conform analizei, incendiile au epuizat aproape o cincime din acest fond de rezervă în mai puțin de un deceniu.

Cercetătorii au proiectat, de asemenea, pierderile potențiale asociate cu moartea subită a stejarului, care a ucis milioane de copaci în California și Oregon în ultimele două decenii. Conform estimărilor studiului, o mortalitate generalizată a copacilor cauzată de moartea subită a stejarilor ar putea anihila toate creditele rezervate pentru riscurile de boli și insecte pentru proiectele de compensare.

Într-o declarație trimisă prin e-mail, un purtător de cuvânt al California Air Resources Board (CARB) a declarat că programul său de compensare a conformității a fost o parte prudentă a programului nostru și că indicatorii de risc s-au bazat pe informațiile de care dispunea agenția de stat în momentul în care a fost elaborată politica.

Bineînțeles că vom evalua din nou toate informațiile științifice relevante și noile informații atunci când vom efectua următoarea actualizare a protocolului nostru, a declarat David Clegern, purtător de cuvânt al CARB, fără a oferi un calendar.