• Sondajul a fost făcut de cerctători de la Universitatea Oxford și ONU
  • Sondajul a înregistrat răspunsurile a peste 1,2 milioane de persoane din 50 de țări
  • Cele mai populare sunt conservarea pădurilor și a solului

Noua generație de tineri este mult mai preocupată de protecția mediului în comparație cu părinții și bunicii noștri, o arată un sondaj. Cele mai populare politici de a conserva pădurile și solul a avut cea mai mare sușținere, de 54% dintre cei participanți.

Studiul realizat de Universitatea Oxford și Organiazația Națiunior Unite a făcut sondajul printr-un „Pop up” cu ajutorul jocurilor online precum Angry Birds. Ei s-au folosit de mediul online pentru a obține răspunsuri și de la persoane care nu au vârsta legală pentru a vota. Sondajul a înregistrat răspunsurile a peste 1,2 milioane de persoane din 50 de țări.

Aproape 80 % dintre tinerii cu vârsta de 18 ani cred că schimbările climatice reprezintă o urgență globală în comparație cu 58 % dintre cei cu vârsta peste 60 de ani. Media per ansamblu a fost de 64%. În Marea Britanie a fost mai puternică și în Italia cu 81%. În restul teritoriilor, susținerea pentru măsuri de mediu a fost simțită în rândul celor care au urmat cursuri universitare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Sondajul vine într-un moment critic, când guvernele caută metode diverse în scopul redresării după criza COVID-19. Acesta oferă o imagine clară a valului de tineri cu ambiții, care doresc să rezolve problemele de mediu iar liderii mondiali ar trebui să le ia în considerare.