• România e cea mai relaxată țară la capitolul restricții.
  • Românii și-au reluat viața normală în proporție de peste 85%.

România e cea mai relaxată țară din lume la capitolul restricții. Ne-am reluat viața normală în proporție de 85,4%.

Calculul l-au făcut cercetătorii de la Facultatea de Științe Economice a Universității Babeș-Bolyai. Au luat în calcul opt indicatori: gradul de utilizare a transportului public în orașele mari, traficul în aceste orașe, numărul curselor aviatice, timpul petrecut în afara locuinței, veniturile realizate de cinematografe, participarea publicului la evenimente sportive, vizitele în magazine și gradul de ocupare al spațiilor de birouri.

VACCINAȚI DOAR ÎN ACTE

  • Raed Arafat: Unii prezintă certificate false ca să scape de carantină

Raed Arafat vorbește despre dosare penale pentru români care vin în țară, în special din Marea Britanie, și prezintă certificate false, ca să nu stea în carantină.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Vii dintr-o zonă unde varianta Delta e la maxim, vii în România, unde stăm bine, prezinți un certificat fals, nu ești vaccinat, nu ești trecut prin boală, probabil să fii și pozitiv și să vii să stai în familie și să spui că eu i-am șmecherit la graniță și am trecut și nu mai trebuie să stau în carantină”, a spus șeful DSU.

Veștile vin în ziua în care autoritățile au anunțat 233 de infectări în 24 de ore. Cel mai mare număr din ultimele două luni. Iar până acum, 262 de cazuri cu tulpina Delta au fost confirmate în România.