• Studiul din UK a constatat, de asemenea, că o componentă critică a sistemului imunitar cunoscută sub numele de celule T.
  • Studiul a arătat un răspuns mai bun la cei care au primit vaccinul AstraZeneca/Oxford University decât la cei care au primit cel Pfizer/BioNTech.
  • Autorii studiului au declarat că descoperirea a meritat o investigație suplimentară.

Primul studiu care a comparat în mod direct reacțiile imune dintre vaccinurile COVID-19 ale lui Pfizer și AstraZeneca a găsit răspunsuri puternice și în general similare la anticorpi la copiii de peste 80 de ani, după o primă doză din ambele vaccinuri, au spus miercuri oamenii de știință.

Studiul din Marea Britanie a constatat, de asemenea, că o componentă critică a sistemului imunitar cunoscută sub numele de celule T a arătat un răspuns mai bun la cei care au primit vaccinul AstraZeneca/Oxford University decât la cei care au primit cel Pfizer/BioNTech, potrivit Reuters.

Oamenii de știință din spatele studiului, care au analizat probe de sânge de la 165 de persoane din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 80 și 99 de ani, cărora li s-a administrat o primă doză de vaccin COVID-19, au declarat că descoperirea a meritat o investigație suplimentară.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Ambele vaccinuri sunt bune”

În timp ce anticorpii pot bloca capacitatea coronavirusului de a pătrunde în celulele umane, celulele T pot acționa ca o protecție mai largă prin atacarea și uciderea oricăror celule care au fost infectate cu virusul.

„Aceste vaccinuri sunt atât echivalente, cât și eficiente în inducerea răspunsurilor la anticorpi în marea majoritate a oamenilor (în acest studiu), chiar și după o singură doză”, a declarat Paul Moss, profesor de hematologie la Universitatea Birmingham din Marea Britanie, care a condus cercetarea.

„Ambele vaccinuri sunt bune”, a spus el într-un briefing despre constatări. Studiul a fost publicat online ca o preimprimare înainte de a fi evaluat de colegi.

S-a constatat că anticorpii cheie erau prezenți și la niveluri similare în 93% dintre cei 76 de participanți la studiu care au primit doza unică de vaccin Pfizer COVID-19 și 87% din cei 89 de participanți care au primit vaccinul AstraZeneca.
Helen Parry, lector clinic la Universitatea din Birmingham care a condus studiul, a declarat că testele au arătat, de asemenea, că o proporție mai mare dintre cei care au primit vaccinul AstraZeneca au avut un răspuns detectabil al celulelor T.

Majoritatea britanicilor, vaccținați cu Pfizer și AstraZeneca

Această constatare se adaugă altor dovezi emergente din studiile COVID-19 care sugerează că anticorpii – care opresc coronavirusul de a se putea atașa la celulele umane – pot să nu fie singurul element important al imunității și că celulele T pot avea, de asemenea, o protecție importantă. rol.

„Acum trebuie sa efectuam cercetari suplimentare pentru a intelege ce inseamna aceasta diferenta in raspunsurile celulelor T”, a spus Parry.

Aproximativ jumătate din populația Marii Britanii a avut cel puțin o doză de vaccin COVID-19, una dintre cele mai mari rate de inoculare din lume. Marea majoritate a primit fie vaccinul Pfizer, fie AstraZeneca.