• SUA vrea arestarea președintelui Curții Supreme de Justiție a Venezuelei, Maikel Moreno.
  • Se oferă o recompensă de aproape 5 milioane de dolari pentru cei care colaborează cu autoritățile.
  • Oficialii de la Washington îl acuză de luare de mită pentru măsluirea cazurilor penale.
  • Moreno respinge acuzațiile, spunând că nu este prima oară când este atacat de „portavoci ale imperiului american”.

SUA oferă o recompensă de aproximativ 5 milioane de dolari pentru cei care colaborează cu autoritățile în vederea arestării judecătorului șef al Venezuelei, Maikel Moreno.

Oficialii de la Washington îl acuză pe Moreno că a primit mită, în nenumărate rânduri, și a luat parte la acte transnaționale de crimă organizată, relatează Deutsche Welle.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat al Americii a spus că președintele Curții Supreme de Justiție „a primit personal bani sau proprietăți drept mită pentru a influența verdictul multor cazuri penale din Venezuela”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Pompeo a mai spus și că Moreno este un aliat al Președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

„Maikel Jose Moreno Perez, partizanul lui Maduro, s-a folosit de poziția și de autoritatea sa în interes personal. A luat mită pentru a influența verdictele cazurilor penale din Venezuela. În mesajul public de azi, care este adresat lui, vrem să transmitem un lucru foarte clar: SUA se poziționează ferm împotriva corupției”, a scris Pompeo pe Twitter.

Moreno a respins toate acuzațiile și a transmis și el un mesaj: „Nu este prima oară când portavoci ale imperiului american mă asaltează cu atacurile lor stângace, pline de minciuni și manipulare. Nu vor reuși niciodată pentru că independența și suveranitatea patriei noastre nu reprezintă un subiect de discutat”.