• DACA, programul american de imigrare adoptat în timpul Administrației Obama, a fost invalidat de judecătorul federal Andrew Hanen.
  • Aproximativ 650 de mii de persoane sunt afectate de această decizie.
  • Biden a propus deja o legislaţie care să ofere cetăţenie pentru imigranţi.

Programul American de imigrare DACA, adoptat în timpul Administrației Barack Obama, a fost invalidat de judecătorul federal Andrew Hanen, care a blocat aprobarea noilor cereri DACA. Se amână şi efectul asupra beneficiarilor actuali ai programului.

Joe Biden este forţat să regândească o politică a fostei Administraţii Obama, după ce un judecător federal din Texas a decis blocarea programului de imigrare adoptat de Barack Obama.

Programul oferea protecţie limitată imigranţilor ajunşi pe teritoriul Statelor Unite, în timpul copilăriei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Sunt aproape 650 de mii de persoane în această situaţie.

Cei deja înscrişi în program nu vor pierde protecţia, dar judecătorul a interzis procesarea noilor cereri, ceea ce i-a nemulţumit pe susţinătorii programului.

Această decizie este a doua a unui judecător federal din Texas care opreşte planurile de imigraţie ale lui Biden. O altă instanţă a interzis măsura care prevedea o şedere de 100 de zile înainte deportării. În acest moment, sunt 11 milioane de oameni care trăiesc fără autorizaţie în State.

Biden a propus deja o legislaţie care să ofere cetăţenie pentru imigranţi.