• SUA acuză serviciile de informații rusești că l-au otrăvit pe Navalnîi
  • Casa Albă a anunțat primele sancțiuni împotriva Kremlinului
  • Aceste sancțiuni suplimentează restricțiile impuse de Trump asupra Moscovei
  • Kremlinul anunță că va răspunde măsurilor impuse de Casa Albă

Cazul lui Navalnîi face iarași valuri. Biden a anunțat în mod oficial sancțiuni impotriva Rusiei, pentru otrăvirea și condamnarea opozantului politic de la Moscova.

Jen Psaki, secretar de stat al Casei Albe: „Astăzi, Statele Unite anunță sancțiuni asupra a șapte membri înalți ai guvernului rus și extinderea sancțiunilor în temeiul Legii privind controlul armelor chimice și biologice și a Legii pentru eliminarea războiului, noi restricții la export pentru articolele care pot fi utilizate pentru producerea de agenți biologici și chimici și restricții pentru viză.“

Și reprezentantul Pentagonului a vorbit despre măsurile pe care le va lua în acest caz. A anunțat că primul pas va fi cel de negociere cu oficialii ruși.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Antony Blinken, secretar de stat SUA: „Statele Unite sunt gata să angajeze Rusia în discuții de stabilitate strategică privind controlul armelor și problemele emergente de securitate. Vom fi preciși cu privire la provocările mai largi ridicate de Rusia“.

Și Trump a fost dur cu Moscova

Deși Biden vrea să demonstreze că, față de administrația anterioară, aduce sancțiuni derapajelor Rusiei, adevărul este altul. Trump a fost la rândul lui dur cu Moscova.

Angela Stent, profesoară la Universitatea Georgetown: „Administrația Trump a impus, de asemenea, o cantitate mare de sancțiuni Rusiei. Însuși președintele Trump nu a vorbit prea mult despre asta, pentru că, în mod evident, a vrut să meargă mai departe, cu politica. Dar, de fapt, unii dintre indivizii care au fost sancționați astăzi au fost sancționați sub administrația lui Trump.“

Reacția ministrului rus de Externe

Rusia face iarăși jocul victimizării. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a răspuns Casei Albe: „Când toți cei care l-au tratat (n.r. pe Navalnîi) ascund temeinic toate faptele, care ar putea ajuta la înțelegerea a ceea ce s-a întâmplat, și în paralel, când în loc de colaborarea cinstită, și nu de ascundere, încep să ne pedepsească – asta nu o să aducă niciun credit celor care iau decizii. Și cu siguranță vom răspunde“.