• Militanții palestinieni au lansat peste 400 de rachete asupra Israelului.
  • Statele Unite sunt în contact cu oficialii israelieni și cu alții din regiune pentru a preveni o nouă escaladare.
  • Tamim Ghassan Hijazi, din orașul Bani Suhaila, a fost ucis într-un atac asupra orașului Khan Younis din sudul țării.

Statele Unite au sprijinit pe deplin dreptul Israelului de a se apăra, a declarat sâmbătă Departamentul de Stat, și a îndemnat toate părțile să evite o nouă escaladare, în timp ce atacurile aeriene israeliene au lovit Gaza, în timp ce gruparea militantă Jihadul Islamic a lansat rachete spre Israel.

Cel puțin 24 de palestinieni, inclusiv șase copii, au fost uciși și 203 răniți în cele două zile de tiruri, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. De asemenea, Departamentul de Stat s-a declarat îngrijorat de rapoartele privind decesele de civili și a cerut o anchetă în timp util și amănunțită cu privire la aceste victime.

Militanții palestinieni au lansat peste 400 de rachete asupra Israelului – cele mai multe dintre ele au fost interceptate, declanșând sirenele de raid aerian și trimițând oamenii să fugă la adăposturile antiaeriene. Nu au fost raportate victime grave, a declarat serviciul de ambulanță israelian.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat pentru Reuters că Statele Unite sunt în contact cu oficialii israelieni și cu alții din regiune pentru a preveni o nouă escaladare.

O delegație egipteană de informații condusă de generalul-maior Ahmed Abdelkhaliq a sosit sâmbătă în Israel și se va deplasa în Gaza pentru discuții de mediere, au declarat două surse de securitate egiptene. Acestea sperau să obțină o zi de încetare a focului pentru a putea purta discuțiile, au adăugat sursele.