• Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat armatei țării să amâne un test de rutină de lansare a unei rachete balistice intercontinentale Minuteman III a Forțelor Aeriene, pentru a evita noi tensiuni cu China.
  • SUA urmau să efectueze testul în această săptămână.
  • Tensiunile dintre SUA și China s-au accentuat, în ultimele zile, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul, în ciuda avertismentului Beijingului împotriva unei astfel de acțiuni.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat armatei țării să amâne un test de rutină de lansare a unei rachete balistice intercontinentale Minuteman III a Forțelor Aeriene, pentru a evita noi tensiuni cu China, a relatat, joi, Wall Street Journal, citând oficiali americani anonimi, potrivit baha.com.

Potrivit surselor, SUA urmau să efectueze testul în această săptămână, dar au decis să amâne lansarea „pentru a elimina orice neînțelegeri, având în vedere acțiunile RPC (Republica Populară Chineză) în jurul Taiwanului”.

Tensiunile dintre SUA și China s-au accentuat, în această săptămână, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul, în ciuda avertismentului Beijingului împotriva unei astfel de acțiuni.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

China a răspuns prin intensificarea activității militare în Marea Chinei de Sud și a calificat vizita lui Pelosi drept „irațională”, susținând că aceasta a încălcat principiul „o singură Chină”.

Casa Albă a insistat că nu urmărește o criză, dar a recunoscut că reacția Beijingului la călătoria lui Pelosi a fost „exact în conformitate cu ceea ce am anticipat”.