SUA anunță că pentru moment nu s-a stabilit o legătură între cheagurile de sânge și vaccinarea cu Johnson & Johnson

Când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România și de ce este suficientă o singură doză de ser. Explicația Ministerului Sănătății Profimedia
  • Până în acest moment nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între vaccinarea cu serul produs de Johnson & Johnson și cheagurile de sânge
  • Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a precizat că o investigație a cazurilor este în deplină desfășurare
  • „În acest moment, nu am găsit o legătură cauzală cu vaccinarea şi continuăm investigaţia şi evaluarea acestor cazuri”, a anunțat FDA

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a precizat că până în acest moment nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între vaccinarea cu serul produs de Johnson & Johnson și cheagurile de sânge apărute ca efect secudar, precizând că o investigație a cazurilor este în deplină desfășurare.

„FDA este la curent cu informaţiile din Statele Unite despre evenimente tromboembolice grave, uneori asociate cu trombocitopenie (niveluri scăzute de trombocite în sânge), care au apărut la câteva persoane care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu Janssen – numele filialei europene a Johnson & Johnson”, a declarat FDA pentru AFP.

„În acest moment, nu am găsit o legătură cauzală cu vaccinarea şi continuăm investigaţia şi evaluarea acestor cazuri”, a adăugat agenţia.

„Vom ţine publicul la curent când vom afla mai multe”, a dat asigurări FDA.

EMA a anunțat o investigație în cazul vaccinului Johnson & Johnson

O investigație a legăturilor dintre vaccinul Johnson & Johnson și cazurile în care au fost sesizate cheaguri de sânge a fost demarată și de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

„Un caz a apărat în timpul unui studiu clinic şi trei în cadrul vaccinării în Statele Unite. Unul dintre ele a fost fatal”, a adăugat EMA.

FDA a menționat că este „la curent cu comunicatul de presă al EMA”care se „bazează” pe informațiile oferite de agenția SUA, „primite în timpul utilizării post-autorizare a vaccinului anti-COVID-19 al Janssen” în Statele Unite.

Vaccinul Johnson & Johnson, cu doză unică, a primit autorizația de urgență în Statele Unite la sfârşitul lunii februarie. Totodată, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat, de asemenea, serul produs de Johnson & Johnson, iat implementarea sa în ţările Uniunii Europene urmează să înceapă în cursul lunii aprilie.