• Statele Unite au anunţat joi sancţiuni împotriva a două persoane şi trei firme ruseşti pentru facilitarea transferurilor de arme între Rusia şi Coreea de Nord.
  • Acesta a precizat că persoanele şi firmele vizate au încercat să se sustragă sancţiunilor prin utilizarea unor companii de faţa dă pentru a muta echipamente militare pentru a sprijini războiul Rusiei din Ucraina.
  • „Acţiunea de astăzi reflectă angajamentul nostru de a întrerupe cooperarea militară tot mai profundă a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) cu Rusia”, a declarat Brian Nelson, subsecretarul Trezoreriei pentru terorism şi informaţii financiare.

Statele Unite au anunţat joi sancţiuni împotriva a două persoane şi trei firme ruseşti pentru facilitarea transferurilor de arme între Rusia şi Coreea de Nord, inclusiv rachete balistice, scrie Reuters.

Este cea mai recentă rundă de sancţiuni impusă de departamentele Trezoreriei şi de Stat pentru a perturba şi expune transferurile de arme între cele două ţări, inclusiv transferul şi testarea rachetelor balistice produse în Coreea de Nord.

„Acţiunea de astăzi reflectă angajamentul nostru de a întrerupe cooperarea militară tot mai profundă a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) cu Rusia”, a declarat Brian Nelson, subsecretarul Trezoreriei pentru terorism şi informaţii financiare.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
PSD-PNL VOR SĂ MUTE IAR PREZIDENȚIALELE
TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI

„Statele Unite vor continua să ia măsuri pentru a-i trage la răspundere pe cei care încearcă să faciliteze transportul de arme şi alte materiale pentru a permite războiul Rusiei”, a adăugat Nelson.

Acesta a precizat că persoanele şi firmele vizate au încercat să se sustragă sancţiunilor prin utilizarea unor companii de faţa dă pentru a muta echipamente militare pentru a sprijini războiul Rusiei din Ucraina.

Citește și