• Noul ajutor are ca scop refacerea munițiilor pentru sistemele avansate de armament utilizate în contraofensiva ucraineană.
  • În timp ce apărătorii ucraineni resping forțele Rusiei, SUA sunt unite cu Ucraina, a declarat ulterior Blinken într-un tweet.
  • Un oficial de rang înalt din domeniul apărării a declarat reporterilor de la Pentagon că Rusia a lansat peste 80 de rachete spre ținte ucrainene în 24 de ore.

SUA vor trimite Ucrainei un pachet suplimentar de 725 de milioane de dolari pentru arme și alte tipuri de asistență militară, a anunțat Casa Albă, în timp ce Washingtonul s-a adăugat la o serie de anunțuri de ajutor din partea aliaților europeni în această săptămână, pe fondul reluării de către Rusia a atacurilor cu rachete asupra Kievului și a altor ținte.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat vineri, într-o declarație, că ajutorul vine în urma atacurilor brutale cu rachete ale Rusiei asupra civililor din Ucraina și a dovezilor tot mai numeroase de atrocități comise de forțele ruse. În timp ce apărătorii ucraineni resping forțele Rusiei, SUA sunt unite cu Ucraina, a declarat ulterior Blinken într-un tweet.

Cel mai nou pachet militar al Washingtonului include mai multe muniții pentru HIMARS și aduce asistența militară totală a SUA pentru Ucraina la 18,3 miliarde de dolari de la începutul administrației lui Joe Biden, a precizat Departamentul Apărării într-o declarație separată.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

SUA a trimis 20 de HIMARS Ucrainei și a promis încă 18 care vor fi livrate în anii următori. HIMARS s-au dovedit a fi o armă esențială care a îmbunătățit capacitatea Ucrainei de a lovi depozite de muniții, poduri și alte ținte cheie care erodează capacitatea Rusiei de a realimenta trupele.

Oficialii au declarat că noul pachet american vizează în mare parte refacerea a mii de cartușe pentru sistemele de armament pe care Ucraina le-a folosit cu succes în contraofensiva sa împotriva Rusiei, în timp ce războiul se întinde în cea de-a opta lună. Nevoile imediate ale Ucrainei continuă să fie apărarea aeriană suplimentară, a precizat Departamentul Apărării într-o declarație.

Rușii au lansat sute de rachete asupra marilor orașe ucrainene. Forțele ucrainene au avut un oarecare succes în doborârea rachetelor, dar au nevoie de mai multe capacități de apărare aeriană, se arată în comunicat.

Un oficial de rang înalt din domeniul apărării a declarat reporterilor de la Pentagon că Rusia a lansat peste 80 de rachete spre ținte ucrainene într-o perioadă recentă de 24 de ore și că apărarea aeriană ucraineană a reușit să intercepteze aproximativ jumătate dintre ele.