• Testele antigen urmează să fie numărate, raportate și oficial
  • Testul PCR are o precizie de 95%
  • În SUA au apărut informați conform căreia autoritățile au optat pentru utilizarea de jumătate de doză de vaccin anti-COVID Moderna

Teste rapide ar urma să fie numărate, raportate și oficial. Totul a început de la un ordin de ministru, de la jumătatea lunii decembrie, care impune ca toate laboratoarele private, toate firmele care efectuează astfel de teste să raporteze mai departe rezultatul.

Rezultatele trebuie transmise către DSP, apoi INSP centralizează și vor fi transmise în buletinele zilnice date de Grupul de Comunicare Strategică.

Costel Atanasiu, virusolog român Wistar Institute, Philadelphia: „Testele rapide sunt mai puțin precise decât testul PCR. (…) Testele antigen ajung la o precizie de aproximativ 89%, deci vom avea teste fals pozitive și fals negative.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

„Câteodată, mai bine ai o siguranță de 80% că cineva este pozitiv sau negativ decât să nu ai deloc. (…) Se complementează foarte bine. Eu aș zice să meargă în continuare cu amândouă, mai ales dacă o persoană a venit în contact cu cineva bolnav, în câteva minute afli dacă persoana respectivă este infectată sau nu.”

În SUA au apărut informați conform căreia autoritățile au optat pentru utilizarea de jumătate de doză de vaccin anti-COVID Moderna. Virusologul Costel Atansiu a declarat pentru Aleph News că este sceptic, întrucât nu s-au făcut suficiente studii cu privire la acest dozaj.

Costel Atanasiu, virusolog român Wistar Institute, Philadelphia: „Îmi este un pic teamă că nu va avea niciun efect. Pe de altă parte, și o eficiență de 70-80%, pe care o avem acum, e mai bună decât nimic. Dacă ar fi să pun în balanță toate aspectele aș merge și eu pe o singură doză și să vaccinăm în acest fel dublul de persoane.”