• O delegaţie rusă a călătorit în Iran de cel puţin două ori pentru a cumpăra drone.
  • Informaţia este susţinută de CNN.
  • Iranul a arătat trimisilor ruşi dronele Shahed-191 şi Shahed-129, cunoscute şi sub denumirea de UAV-uri sau vehicule aeriene fără pilot, pe aeroportul Kashan, la sud de Teheran, în iunie.

O delegaţie rusă a călătorit în Iran de cel puţin două ori pentru a cumpăra drone, prima în iunie şi a doua în iulie.

Informaţia este susţinută de CNN, care arată imagini exclusive din satelit şi citând cuvintele consilierului pentru securitate naţională al Statelor, Jake Sullivan.

În special, Iranul a arătat trimisilor ruşi dronele Shahed-191 şi Shahed-129, cunoscute şi sub denumirea de UAV-uri sau vehicule aeriene fără pilot, pe aeroportul Kashan, la sud de Teheran, în iunie.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Cele două tipuri de drone sunt capabile să transporte rachete ghidate de precizie. „Avem informaţii care indică faptul că guvernul iranian se pregăteşte să furnizeze Rusiei câteva sute de UAV”, a declarat Sullivan pentru CNN.

Din câte ştiu Statele Unite, adaugă Sullivan, cea din iunie „a fost prima dată când o delegaţie rusă a vizitat aeroportul, pentru o evaluare a dronelor”. O delegaţie rusă a vizitat din nou aeroportul pentru o prezentare similară pe 5 iulie, au declarat oficialii americani.